Tips för bra resultat

Keno är ett väldigt enkelt men ändå väldigt populärt turspel som har fungerat som ett spännande tidsfördriv för oss människor under ett par tusen år. I Kina har man spelat keno sedan antiken. Det sägs att spelet härstammar från cirka år 200 f.Kr. då den berömde generalen Cheung Leung ska ha använt spelet som ett sätt att samla in pengar till pågående slag.

Spelet är baserat på en uråldrig kinesisk dikt, varifrån spelarna ursprungligen valde bland 120 olika tecken. Om spelarens tecken drogs under dragningen vann denne en summa pengar. Generalen ska ha lyckats samla in så pass mycket pengar med hjälp av spelet att man senare använde sig av keno för att finansiera bygget av den kinesiska muren.

Spela offensivt

Det finns två anledningar till varför du borde välja fler nummer än endast ett fåtal. Spelare som spelar på fler nummer vinner generellt sett större vinster och förbättrar sina odds för att vinna. Om en spelare till exempel väljer 10 nummer, vilket inte kostar mer än att bara välja 3 nummer, förbättras oddsen varje gång ett nummer spelaren inte valde dras. Om det första numret inte var ett av numren på spelarens kenokupong ökar oddsen för att vinna från 10 på 70 (eller 80) till 10 på 69 (eller 79), vilket är en stor förbättring jämfört med 3 på 69 (eller 79).

Även om du skulle lyckas pricka in alla de tre nummer du har valt i keno, vilket är osannolikt att det skulle inträffa, vinner du oftast inte mer än cirka 18 gånger din insats. Om du skulle lyckas med samma bedrift när du har valt 10 nummer, vilket i och för sig är än mer osannolikt, skulle du kunna vinna upp till 10 000 gånger din insats.

Underskatta inte husets fördel

Att bara spela på ett fåtal nummer i traditionell keno är en enkelbiljett till en långsam och plågsam spelupplevelse. Precis som alla andra casinospel har huset en fördel i keno, vilket innebär att du som spelare i långa loppet sannolikt kommer förlora mer pengar än du vinner. Det händer förstås att spelare får en bra runda emellanåt, och när det inträffar finns absolut goda möjligheter till en fin vinstsumma