Nine Hours Kytoto - Photo from Hotels.com

Bo i lyftkran, brandbil eller kapsel

Är du trött på de klassiska hotellen där rummen, maten och inredningen ser snarlik ut. Söker du något annorlunda? I så fall kan följande tre hotell rekommenderas. Hotell där gästerna verkligen får en oförglömlig upplevelse.

Bo i lyftkran

År 2014 slogs dörrarna upp på lyftkranshotellet Faralda. Utifrån är det svårt att förstå att detta skulle vara ett lyxhotell men den som kommer in i rummen förstår det tydligare. Här finns enbart tre rum att hyra (tre sviter) och alla erbjuder samma extremt mäktiga utsikt över Amsterdam och dess hamn. Utöver mycket lyxig inredning finns exempelvis utomhusjacuzzi. Den som får nog av höjden och snabbt vill komma ner kan hoppa Bungy Jump från kranen.

Bo i en gammal brandbil

I Cairgorms nationalpark i Skottland står en mycket gammal brandbil uppställd. Men helt utan slangar och släckningsutrustning. Istället har lastbilens lastutrymme inretts till ett litet men väldigt mysigt hotellrum. Rummet är därmed hela hotellet. Ett sätt att bo själv och komma nära naturen. Men samtidigt är det inte samma bekvämligheter som på ett klassiskt hotell. Någon dusch finns exempelvis inte och maten får lagas över den vedeldade spisen.

Sova i en liten kapsel

hotellet Nine-Hours, som ligger i Kyoto (Japan) får gästerna sova i kapslar. Det kan knappast klassas som hotellrum utan är snarare en mindre sovplats. Utöver det har de mycket tydliga instruktioner vad som gäller de nio timmarna som gästen får vara på hotellet. Första timmen är till för att duscha och göra sig klar för natten, kommande 7 timmar är sömn och sista timmen för att göra sig klar för dagen. Inrutat och klart.