Ta med barn på spa i Stockholm?

Många spaanläggningar har en åldersgräns på antingen 16 eller 18 år. Orsaken är att man vill behålla det lugn som är meningen att förmedlas på en sådan anläggning. Skulle barn få följa med är risken helt enkelt att anläggningen skulle tappa kunder på grund av att ljudnivån till stor risk skulle gå upp.
Men samtidigt betyder detta att det begränsar vilka som kan komma. De föräldrar som inte får barnvakt kan inte åka på spa. Detta är något som några spaanläggningar tagit fasta på och skapat alternativ. Det är tydligt att detta är vanligast i storstäder än på småorter vilket självklart beror på att underlaget av gäster är betydligt större. Finns det inte någon lösning för att få ta med sig barnen på spa på sin hemort kan man därmed behöva åka exempelvis till Stockholm, Göteborg o.s.v.

Lösningarna ser något olika ut.

En lösning är att ha speciella dagar eller timmar då barn är välkomna. Då detta självklart med sina föräldrar. De som vill ha det absolut tyst och lugnt får helt enkelt välja att komma en annan dag. Självklart betyder inte detta att barnfamiljerna kan låta barnen springa och leka hur som helst. Ett visst lugn bör självklart råda.
En annan lösning är att erbjuda barnvakt. Detta gäller då främst så att föräldrar kan gå på spa under kortare tid eller gå på en speciell behandling. Ingen lösning för de som vill åka på spa en hel helg men även några timmars avslappning kan ju göra underverk.
En tredje lösning är att erbjuda behandlingar för både vuxna och barn. Det är behandlingsformer där både barn och vuxna är med samtidigt och får liknande behandling. Massage kan ju vara avslappnande både för vuxna och för barn. Dessutom vet man var barnet är under hela behandlingstiden. Bara det ganska avslappnande.

Publicerat i: spa