Spa i Stockholmsområdet

När kvällstidningen Expressen i maj 2015 valde att presentera vilka 15 spaanläggningar de ansåg vara bäst kom Skepparholmen i Nacka på en tredjeplats. Detta efter The Retreat Club (Falkenberg) samt Sankt Jörgen Park Resort (Göteborg). Därmed fick Skepparholmen inte bara en hedrande bronsmedalj utan även en första plats gällande bästa spa i Stockholm.
Vad var det då som gjorde att Expressen gav så bra betyg till denna anläggning?
Framförallt handlar det om att det är helt nyrenoverat. När jämförelsen genomfördes i maj var det mesta klart men den nya renoveringen beräknades då vara helt klart en månad senare. Trots detta kunde de bjuda på en fantastisk miljö som imponerande på testpersonerna. Anläggningen har ledorden ”skandinaviskt och ekologiskt”. Inredningsmässigt kan många ha olika tycke och smak men att ekologiskt är en trend som är bred över hela samhället är tydligt. Att gå på spa ska vara en ren känsla och med en ekologisk inriktning håller sig även samvetet rent.
Även poolerna får mycket gott betyg då de både finns ute och inne. Att ha havet som utsikt oavsett om man njuter i relaxavdelningen, i poolen eller i bastun ger självklart extrapoäng.
Expressen sammanfattar varför de ger det höga betyget i några punkter:

Naturskönt beläget

En fantastisk utsikt över havet är inte helt oväntat ett vinnande koncept. Dessutom kan gästerna ta fina promenader i området om så önskas. Något som få ”cityspa” kan erbjuda.

Unik behandlingsmeny

De allra flesta spaanläggningar erbjuder ett flertal olika behandlingar. Att ha en behandlingsmeny som då sticker ut ur mängden ger extra poäng.

Publicerat i: spa