Bridal Fashion Week 2017 – de snyggaste skorna

Det är sajten Footwearnews.com som skriver om Bridal Fashion Weeks förutsägningar om skotrenderna våren 2017. ”Om Bridal Fashion Week i någon mån är en indikation på hur det kommer se ut, kommer eleganta vita klackskor att fortfarande vara hett våren 2017”, skriver de.
Skotrenderna var inte särskilt progressiva i det här årets upplaga av brud-modeveckan i New York. Moderna toucher på resten av brud-outfiten kunde noteras, bland annat genom toppar som verkligen tog ut svängarna. På skofronten hände dock inte särskilt mycket. En överraskande stor mängd tradition är något som sammanfattar skorna som visades upp på Bridal Fashion Week.

Louboutin populär

En skodetillverkare som fick mycket andrum genom sina skor var Christian Louboutin. Louboutin kallas ofta för the emperor of red-soled bridal shoes. Footwearnews tillägger att deras skor nästan är en lika vanlig syn på ett bröllop som absurda blomsterarrangemang.
Jenny Packham visade upp hennes kollektion med Louboutins pumps med öppen tå, och Naeem Khan satsade på längd med ett par ”högklackade” platåskor. Carolina Herrera visade upp en kollektion där utsmyckande med blommor var en röd tråd, medan Daniel Lawler satsade på enkelhet med rundtåade pumps.

Vissa skotillverkare försökte dock förnya brudskorna. Märket Houghton, baserat i New York, demonstrerade sina platåklackade skor, kombinerat med fishnet-tajts. Enligt Footwearnews kan den här looken jämföras med en rocktjej, som motvilligt tvingats anpassa sig till den mer formella klädseln som oftast gäller på ett bröllop.

Handla skor på internet

Att beställa skor är enkelt och väljer man butiker i närheten kan man få snabba leveranser hem till dörren. För de mer unika modellerna från konvent som detta, är det inte ovanligt att man får åka långt. Utbudet skor från butiker som Brandos och Footway bör dock ha någonting för alla oavsett smak. Störst inom skor är nu Daniel Mühlbach sedan han grundade Footway som nu även äger Brandos.