Skaffa linser

Har du ett synfel är chansen stor att du någon dag stått framför en optiker och fått höra att du behöver glasögon. En stor dag för framtiden. Valet av bågar börjar antagligen spinna runt i huvudet. Spännande till en start, men glasögonbågarna kan med tiden snart bli mindre spännande. För vissa blir det en typ av signum och karaktärsdrag, för andra kan det faktiskt bli en typ av handikapp. Vid aktiva sporter, vissa tillställningar eller vid vanliga morgonrutiner som att sminka sig.

Prisa linserna

När linserna först lanserades på marknaden var det nästan svårt att tro sina öron, eller ögon! Sedan dess har utvecklingen gått som en raket och idag finns det allt från färgade linser, endagslinser och toriska linser i olika kombinationer. Valet är dock enklare än glasögonbågar. Möjligheterna för dig med linserna öppnar upp en hel ny värld! Om du ska hoppa fallskärm kan du äntligen se! Ska du bege dig ut på en klättringstur kan du glömma oron av att tappa glasögonen –och är du ute på båttur så behöver du inte tänka på att agera vindrutetorkare. Du förstår poängen – linserna för med sig fler fördelar än en skarp syn!

Vilka linser ska du ha?

Vilka typer av linser som passar dig kan vara väldigt individuellt. Förutom grundvalet beroende på ditt synfel, så finns det även linser av olika prisklasser som håller olika länge.  Månadslinser, som är det mest valda alternativet, är även i längden det billigaste. Det kan dock vara omständigt att ta hand om dem, men när man väl får rutin på det så är det inga konstigheter. Med dagens fiffiga tjänster kan du få nästa par direkt hem i brevlådan. Samma service gäller även såklart veckolinser och endagslinser, något dyrare, men åh så mycket skönare. Endagslinser går enkelt förklarat in och ut på samma dag. Detta spar rengöring och andra komplikationer som att de lämnas lite smutsiga och blir en plåga för ögat.
Du kan alltid testa dig fram för att se vad som passar dig. Det beror helt på vilka rutiner och scheman du har om dagarna. Kanske du inte använder linser varje dag heller? Du kan alltid ta till de gamla bågarna när du känner för en ny stil om inte annat! Bra kvalitet är relevant oavsett vad för sätt du väljer för att se. Över nätet finns linser bland annat hos Lensia.