Uppmärksammad sminkspegel med belysning

I dagens samhälle ser man speglar överallt. De finns framförallt på toaletter, badrum och sovrum men även i andra delar av hus. De kan kännas mindre viktiga i vårt vardagliga liv, men inom vissa yrken eller hobbys, så som sminkning, spelar de en viktig roll. En vanligt förekommande produkt inom sminkning är en sminkspegel med belysning. När man inte är insatt är det kanske inte så uppenbart varför en sådan spegel underlättar arbetet. Men för de som är insatta är fördelarna uppenbara.

Att sminka sig med spegel med belysning

Det finns många olika varianter på speglar som kan användas i sminkning och det är kanske mest den personliga åsikten som spelar störst roll i valet av spegel. Valet av spegel beror såklart på omständigheterna. Befinner man sig i en bostad är en fast spegel det vanligaste, alltså en som sitter fast på skåpdörrarna i badrummet eller fast på en vägg. Det finns också förstorande speglar som även dessa går att sätta fast i väggen eller sätta på bordet. Dessa ger en mer detaljerad bild av ansiktet och ger en bättre överblick under sminkningen. Det finns även speglar som är i en storlek som går att ta med i handväskan eller plånboken. Alla dessa speglar går att få med en belysning.

Vad menas med belysning?

Belysning vet nog de flesta vad det är, men just i detta sammanhang kan det vara mindre tydligt. När man talar om sminkspeglar med belysning menar man att belysningen ofta hör till spegeln. Belysningen kan sitta på olika sätt. Exempelvis kan den sitta runt om själva spegeln, men ändå inbyggd i själva spegeln. Den kan även komma som glödlampor runt om spegeln. Det finns även olika typer av ljus, exempelvis;

  • LED
  • Dimmer
  • Färgändring

Dessa är bara några exempel. LED är ofta ett ljust, starkt ljus som dock är energisnålt. Det ger inte heller ifrån sig särskilt mycket värme. Med dimmer belysning kan styrkan på belysningen regleras på olika sätt för att få ett svagare eller starkare ljus. I somlig belysning går det även att ändra färgtonen från varm till kall och vice versa. Ett varmt ljus är ett mer gult ljus medan ett kallt ljus kan liknas mer med vitt och starkt ljus.