Få hjälp av en assistansförmedling

Bor du i Jönköping och ska precis ansöka om personlig assistans? Eller är du missnöjd med ditt nuvarande bolag och vill hitta ett som tydligare kan möta dina behov? Kontakta en assistansförmedlare – det är bland annat detta som de hjälper till med.

Ansöka om personliga assistans i Jönköping – via assistansförmedling

Att ansöka om personlig assistans kan upplevas både svårt och ifrågasättande. En handläggare från kommunen kommer att ställa en rad frågor till dig samt (oftast) göra ett hembesök för att se dina förutsättningar i livet. Utifrån detta tas sedan beslutet kring om assistans ska beviljas. I detta läge går det att vända sig till en assistansförmedling för att ha någon att få stöd från under processen. De har lång erfarenhet av branschen och vet vad som är viktigt att lyfta upp i samtal med handläggaren. I vissa fall kan de även vara med på mötet.

Byta assistansbolag för att hitta passande bolag

Har du redan assistans av ett bolag men känner att du inte får den hjälp du önskar? Kanske har du precis flyttat till Jönköping och därmed behöver byta bolag av denna orsak. Även här kan assistansförmedlingen hjälp till. Första steget är nu att ha ett samtal med förmedlaren där de skapar sig en bild av vilka dina behov är och vad du förväntar dig av ett assistansbolag. De har samarbeten med ett stort antal av de bolag som är verksamma i Jönköping och kan därmed sortera fram de bolag som på bästa sätt passar dina önskemål.

De får i sin tur presentera sin verksamhet varpå du kan, ofta i samråd på assistansförmedlaren, välja ett passande bolag. Tjänsten är helt gratis för de privatpersoner som vill få hjälp att hitta, jämföra eller byta assistansbolag. Det är istället bolagen som får nya kunder som betalar för att tjänsten ska finnas.

Assistansförmedlingens uppgifter

Det en assistansförmedling främst förknippas med är att jämföra och hjälpa personer att byta assistansbolag. Men det finns fler tjänster som erbjuds. Generellt kan de hjälpa till med det mesta inom det administrativa inför att ett assistansbolag ska väljas. Detta oavsett om personen precis börjat på sin ansökan till kommunen eller om juridiska frågor dykt upp.

  • Byta assistansbolag
  • Frågor kring assistans
  • Hjälp med att ansöka
  • Juridisk rådgivning