En flexibel kontokredit är ofta att föredra framför ett lån

Visste du att det finns tillfällen då du kan teckna en flexibel kontokredit istället för ett vanligt banklån? Genom att göra detta får du ett konto med en kredit. Detta innebär att du kan låna pengar upp till ett visst belopp när behovet fallet på. På så vis påminner denna lösning om ett slags kreditkort där du nyttjar krediten utefter ditt behov. Läs vilka fördelarna med detta är nedan!

8 fördelar med en flexibel kontokredit jämfört med ett banklån

Den stora fördelen med att skaffa en flexibel kontokredit är just den inbyggda flexibiliteten. Du kan använda krediten när du behöver och sedan betala tillbaka den antingen till fullo eller pö om pö. Detta är en stor skillnad mot ett traditionellt banklån som istället betalas ut till dig som en klumpsumma. Dessutom kan du använda krediten till vilka syften du än vill – till skillnad från till exempel ett bolån är inte pengarna öronmärkta för något specifikt ändamål.

För att utveckla resonemanget lite grann kan vi stolpa upp de främsta fördelarna. Vi vill då framför allt betona dessa fördelar:

  1. Du lånar bara de pengar som du faktiskt behöver.
  2. Du betalar bara ränta på de pengar som du har lånat.
  3. Återbetalningen av krediten är flexibel.
  4. Du har alltid tillgång till pengar tack vare din kredit.
  5. Årsräntan på kontokrediter är vanligtvis lägre än räntan på kreditkort.
  6. Du behöver inte ställa någon säkerhet för krediten.
  7. Du kan använda pengarna fritt till de ändamål som du själv önskar.
  8. Detta är en bra lösning för att överbrygga tillfälliga behov av pengar.

Då bör du välja ett banklån istället för en kredit

Det kan såklart ändå finnas vissa tillfällen då ett vanligt banklån är att föredra framför en flexibel kontokredit. Så är till exempel ofta fallet om du ska göra ett väldigt stort inköp. Men om det snarare handlar om att du vill kunna låna lite pengar då och då för att jämna ut ditt kassaflöde kan du med fördel teckna en kredit istället. Detta är vanligtvis en bra lösning såvida du inte har tänkt ha ett stort utnyttjat kreditutrymme under en längre tid.