Hur navigera bland ett stort utbud av flyttfirmor?

Hur navigera bland ett stort utbud av flyttfirmor?

I såväl landets stora som medelstora städer finns ett stort utbud av flyttfirmor. Att vet vilket företag som är bäst för just din flytt är kanske inte särskilt enkelt. Här ger vi ett par tips som kan göra det enklare att välja.

Använd en offertförmedling

Det finns flera offertförmedlingar på nätet som har ett stort utbud av flyttfirmor anslutna till sig. Det innebär att du kan gå in på deras tjänst, beskriva ditt uppdrag och få flera offerter att jämföra innan du tar ett beslut.

För att du ska dra nytta av kraften det innebär att jämföra, behöver du lämna en detaljerad uppdragsbeskrivning. Detta så att de som skriver offerterna inte behöver göra antaganden – antaganden som kan variera mellan olika firmor. De flesta offertförmedlingar har ett formulär där den mest grundläggande information anges (till exempel antal rum och om det finns hiss eller inte). Därutöver brukar det finns ett textfält där du kan skriva in övrig information – här är det lämpligt att få med alla detaljer. Glöm inte att nämna om du ska flytta piano och / eller tunga kassaskåp.

Vänner kan hjälpa dig navigera bland ett stort utbud av flyttfirmor

Ett stort utbud av flyttfirmor kan kännas överväldigande. Ett gott tips är att höra med vänner och bekanta. Om de har anlitat en flyttfirma senaste tiden, och hade goda erfarenheter, är det sannolikt att du också får det.

Frågor som du kan ställa dina vänner är till exempel följande:

  • Kom de i tid?
  • Fanns det några oväntade utgifter på fakturan?
  • Hur var kommunikationen?
  • Var de försiktiga med packningen?

Du kan även fråga den rekommenderade flyttfirman om en referens, för att känna dig ännu tryggare med att anlita dem.

Titta på omdömen och recensioner

På nätet finns gott om omdömen och recensioner av diverse firmor – och så även flyttfirmor. Givetvis är underlaget varierande, och det är svårt att dra några slutsatser av en firma som du bara hittar ett par recensioner om. Titta gärna på andra firmor där ett bättre underlag finns, eller fråga firmorna med färre omdömen om de kan ge referenser. Glöm inte att det finns flera plattformar som samlar kommentarer om företag. Hittar du inte särskilt många på den första plattformen, kanske det finns desto fler på den andra.

På exempelvis Hitta.se finns ett stort utbud av flyttfirmor med omdömen av tidigare kunder.